Margaret Harten

In de jaren ’90 deed ik een week lijfwerk bij stichting Fun met de titel “Leven”. 

Ik was oprecht verbaasd te ontdekken hoe “doods” en vlak mijn lichaam en leven eigenlijk waren. Daar werd een vonk ontstoken en ervaarde ik de kracht van Lichaamswerk. Langzaam kwam er weer meer leven in mijn lijf, ging ik me vrijer en opener bewegen in mijn leven,  ontdekte ik wat mijn lichaam me te vertellen had en welke kwaliteiten ik had. Door te leven in mijn lijf nam het leven in mijn lijf toe en tegelijkertijd kregen mijn vriendschappen meer diepgang en intimiteit.

Vanaf dat moment ben ik verschillende opleidingen opleidingen gaan doen om dit mooie vak in mijn vingers te krijgen. In de zomer 2002, ik ontving mijn diploma Lichaamsgerichte Therapie, van Bodymind Integration. En ging ik aan het werk als trainer en lichaamsgeorienteerd therapeut.

Ik ontwikkelde de cursus Leven in je Lijf om mijn passie te kunnen leven in het werken met groepen. Vanuit mijn verlangen naar kwaliteit en verbinding maakte ik de cursus Leven in je Lijf 20 jaar geleden geschikt en beschikbaar voor andere lichaamsgerichte trainers en therapeuten.

Zo ontstond een warm netwerk met bezielde en gedegen collega’s en samen hebben we Leven in je Lijf al 20 jaar aan vele, vele cursisten mogen geven. Honderden cursisten die allemaal meer levendigheid, gezondheid en verdieping in hun contacten hebben gekregen …. Dat is de impact die we met Leven in je Lijf voorstaan.

Sinds ik de zorg voor pleegkinderen heb, heb ik vooral nog de rol van het opleiden van nieuwe trainers. Elke keer weer een feest om de passie van collega’s te ervaren en ze te mogen begeleiden naar nog meer kwaliteit in hun aanbod.