Leven in je lijf

Elke cursus is opgebouwd rondom een aantal essentiƫle elementen: ademen, lichaamsgerichte oefeningen, contact en ervaringen uitwisselen. Waarom juist deze elementen?

Ademen is leven
Veel mensen houden hun adem als het ware in. Door voluit te ademen krijg je meer energie. In de cursus werken we met bewust dieper ademen via verschillende methoden. Dat betekent meer voelen, meer levendigheid en vitaliteit.

Je lichaamshouding weerspiegelt hoe je in het leven staat
Door lichaamsgerichte oefeningen word je je bewust van wat je lichaam je te vertellen heeft. Als je je daarvan bewust bent en daar meer naar luistert sta je steviger in het leven, zit je lekkerder in je vel en geef je makkelijker aan wat je wel of niet wilt.
Het wordt duidelijk of jij durft te gaan voor je verlangen en of jij je grenzen aangeeft.

Contact maken
Veel mensen passen zich aan uit angst afgewezen te worden. Door niet te laten zien wat je denkt of voelt ga je contact uit de weg. In de cursus kun je experimenteren met nieuw gedrag; wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, of je emoties laat zien, je grenzen aangeeft, iemand aanraakt of aangeraakt wordt?

Ervaringen integreren
Naast het opdoen van alle ervaringen in een breed scala aan oefeningen is er ook elke cursusavond of dag gelegenheid om je ervaringen te vertellen. Door vragen die de trainers of medecursisten je stellen kun je helder krijgen waar het voor jou in essentie over gaat. Het helpt vaak ook om te ontdekken welke overtuigingen of denkbeelden voor jou belemmerend zijn als het gaat om veranderen. Dit ondersteunt jouw zoektocht.
De cursussen worden geleid door professionele trainers met een gedegen opleiding op het gebied van de lichaams-georiƫnteerde psychotherapie en met ruime levenservaring.